Δημήτηρησ μαραγκοσ
👩🏽‍🎓 Ηλικία: παιδιά 13-15 ετών
Ημερομηνία: Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, 18.00 

Ταξιδευοντας (σ)την Ευρώπη 

Το ταξίδι είναι μια εμπειρία αξέχαστη. Και ναι, μπορεί όλα τώρα να έχουν κάπως σταματήσει, αλλά θα ξεκινήσουν σύντομα κι εσύ θα πρέπει να έχεις τις βαλίτσες σου έτοιμες για να ξεκινήσεις.  

Δεν είσαι μόνος. Χιλιάδες παιδιά στην ηλικία σου ταξιδεύουν την Ευρώπη μόνα τους ή με παρέα και μπορείς να το κάνεις κι εσύ.

Μπορείς να γνωρίσεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα από όλη την Ευρώπη και να δουλέψεις μαζί τους πάνω σε πρότζεκτ που σε ενδιαφέρουν.

Θα σου δείξουμε με ποιους τρόπους μπορείς να ταξιδέψεις δωρεάν και με ασφάλεια μέσα από το πρόγραμμα Erasmus. Θα γνωρίσεις και από πρώτο χέρι παιδιά που το κάνουν και θα σου πουν τις εμπειρίες τους. Είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις; Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι καταφατική τότε συνδεθείτε, προσδεθείτε γιατί: «Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο, λειτουργεί μόνο όταν είναι ανοιχτό»!  

Με περισσότερα από 15 διαφορετικά Live sessions τον μήνα από τους Firestarters μας, επιπλέον υλικό, αποστολές, παιχνίδια και quiz video για έμπνευση και προβληματισμό, διάλεξε τη συνδρομή που σου ταιριάζει για να έχεις απεριόριστη και οικονομικότερη πρόσβαση στις δραστηριότητες και το περιεχόμενο του The Why Community!

LabyrinthOfSenses
 🧳 Χιλιάδες παιδιά στην ηλικία σου ταξιδεύουν την Ευρώπη μόνα τους ή με παρέα και μπορείς να το κάνεις κι εσύ 

Δημήτρης Μαραγκός

Ο Δημήτρης Μαραγκός είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μάστερ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ενώ μιλάει 4 ξένες γλώσσες.

Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως επικοινωνιολόγος σε φορείς δημοσίου συμφέροντος όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ο ΕΟΠΠΕΠ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του εργασιακού και επαγγελματικου του βίου έχει ταξιδέψει σε περίπου 50 χώρες! Πλέον όντας πατέρας δύο παιδιών, έχει ως όνειρο να γυρίσει όλο τον κοσμο με την οικογένεια του καθώς θεωρεί ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να τους κάνει.

Ο Δημήτρης είναι ρεαλιστής αλλά και ονειροπόλος. Γιατί όπως έχει πει και ο Ελβετός συγγραφέας Alain de Botton, το ταξίδι, όπως και η αγάπη, εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.

Why Explore

Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από αυτή την συνάντηση

Τα παιδιά καλούνται να πάρουν αποφάσεις που πολλές φορές, δίχως να το γνωρίζουν, ορίζουν το μέλλον τους. Όσο περισσότερες προσλαμβάνουσες, εικόνες και εμπειρίες έχουν τόσο περισσότερο ενισχύουν το ... ανοσοποιητικό τους σύστημα. Και ποιος καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό από τα ταξίδια!  
Η τυπική εκπαίδευση δίνει πολλά εφόδια. Αλλά πόσο συχνά μιλάει για τα ταξίδια και τις ευκαιρίες που δίνονται σε νέους να ταξιδεύουν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Σκοπός των συναντήσεων είναι να αντιληφθούν τα παιδιά ότι βγαίνοντας από την «γειτονιά τους» τους ταξιδεύοντας, μαθαίνουν τον εαυτό τους και χτίζουν ένα μέλλον προς την ανεξαρτησία τους.

Σε αυτή την live streaming συνάντηση, θα μιλήσουν τα παιδιά με νέους που το έχουν κάνει ήδη, θα συζητήσουν για τη χαρά,  την εμπειρία του να ταξιδεύεις και να ανακαλύπτεις νέα μέρη και ανθρώπους. Θα διερευνήσουν την ανασφάλεια και τους φόβους να ταξιδεύεις μόνος και θα μάθουν τους τρόπους που μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια.

1 Live streaming Συνάντήση

Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα μάθουν μέσα από βιωματικά παιχνίδια, quiz, και συζήτηση για τον τρόπο που μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Θα μιλήσουν και με νέους που έχουν ήδη ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου και θα μας πουν την εμπειρία τους

Τι επιπλέον περιλαμβάνεται

  • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να να δεις το σκεπτικό τους
  • Πολλά παιχνίδια, συζητήσεις, ερωτήσεις
  • Επιπλέον πηγές σχετικές με το θέμα 

Συμμετοχή και Συνδημιουργία

Στο κέντρο της δραστηριότητας βρίσκεται η συμμετοχή των παιδιών και η συνδημιουργία. Δημιουργούμε μια κοινότητα που τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα και συμμετέχουν ενεργά.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Προβληματίζονται και θέλουν να μαθούν πως λειτουργουν τα πράγματα και τον κόσμο γύρω τους. 
Ηλικία παιδιών:13-15 ετών

Δεξιότητες Ζωής

Κριτική Σκέψη
Αυτεπίγνωση
Δημιουργική Σκέψη 
Επίλυση ΠροβλημάτωνDon't hesitate

Γίνε μέλος στο Why Community εδώ για να πάρεις μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα!