Η γεωγραφια ειναι πολυ κουλ
👩🏽‍🎓 Ηλικία: παιδιά 6-8 ετών
Ημερομηνία: Σάββατο 02 Απριλίου 2022, 10.00 πμ

Τα πιο απίστευτα ζώα των ωκεανών! 

Οι θάλασσες είναι γεμάτες με τα πιο αξιοπερίεργα πλάσματα και εμείς οι άνθρωποι, μόλις που έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε για τον πλούτο των πλασμάτων που κρύβουν οι ωκεανοί.


🤿 Θα βουτήξουμε σε όλους τους ωκεανούς της Γης και θα γνωρίσουμε κάποια από τα πιο φοβερά θαλάσσια πλάσματα που έχουμε συναντήσει ποτέ στους βυθούς της!  

🐡Θα μάθουμε πώς τα κοράλια φτιάχνουν ολόκληρα νησιά και πώς τα παπαγαλόψαρα μας χαρίζουν άμμο για τις παραλίες μας!  

🦈Θα επισκεφθούμε το καφέ των λευκών καρχαριών στον Ειρηνικό ωκεανό και σίγουρα θα κάνουμε μια στάση στη μόνη λίμνη του κόσμου όπου που ζουν τα γλυκούλικα αξολότλ!

Με περισσότερα από 15 διαφορετικά Live sessions τον μήνα από τους Firestarters μας, επιπλέον υλικό, αποστολές, παιχνίδια και quiz video για έμπνευση και προβληματισμό, διάλεξε τη συνδρομή που σου ταιριάζει για να έχεις απεριόριστη και οικονομικότερη πρόσβαση στις δραστηριότητες και το περιεχόμενο του The Why Community!

LabyrinthOfSenses

Οι θάλασσες είναι γεμάτες με τα πιο αξιοπερίεργα πλάσματα και εμείς οι άνθρωποι, μόλις που έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε για τον πλούτο των πλασμάτων που κρύβουν οι ωκεανοί.

H γεωγραφία είναι πολύ κουλ

“Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ” πρωτοεμφανίστηκε στο ελληνικό ίντερνετ τον Αύγουστο του 2019, με τη μορφή μιας φεισμπουκικής σελίδας με εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό περιεχόμενο.
Πλέον πρόκειται για μια τρομερά ενεργή κοινότητα με πάνω από 320.000 μέλη που ανταλλάσσουν καθημερινά γνώσεις και βιώματα. Στο “τιμόνι” βρίσκεται μία μικρή ερευνητική και συγγραφική ομάδα τεσσάρων ατόμων που δραστηριοποιούνται τόσο ονλάιν όσο και οφλάην, με σκοπό να κάνουν όσα περισσότερα άτομα γίνεται να ανακτήσουν την έμφυτη περιέργεια που όλοι είχαμε ως παιδιά, καθώς και να αγαπήσουν λίγο παραπάνω τον υπέροχο κόσμο στον οποίο ζούμε.
Η ίδια ομάδα βρίσκεται πίσω κι από τις αδερφές σελίδες “Οι εφευρέσεις είναι πολύ κουλ” και “Τα ζώα είναι πολύ κουλ άτομα”.

Why Explore

Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από αυτή την συνάντηση

Την συνάντηση αυτή καθοδηγεί η ομάδα « Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» και το αρχιγεωργαφόπουλο, που με το δικό τους ευφάνταστο τρόπο θα κάνουν με τα παιδιά ένα ταξίδι ακολουθώντας θαλάσσια μονοπάτια.

Τα παιδιά μέσα από κουίζ, βίνετο, ερωτήσεις, παιχνίδια και συζήτηση

 Θα μαθουν για την απεραντοσύνη των ωκεανών
 Θα συζητήσουν για την ποικιλία των χαρακτηριστικών που συναντάμε στα έμβια όντα της θάλασσας και πόσα πολλά που ακόμα δεν γνωρίζουμε
 Θα γνωρίσουμε απίστευτα πλάσματα που ζουν κάτω από το νερό και τις "παράξενες συνήθειές τους
 Θα αναρωτηθούν πως λειτουργεί ένα οικοσύστημα κάτω από το νερό
 Θα εμπνευστούν να ανοίξουν άτλαντες και χάρτες, να γυρίζουν την υδρόγειο και να ανακαλύψουν τον κόσμο!

1 Live streaming Συνάντήση

Τη συνάντηση αυτή θα καθοδηγήσει το  αρχιγεωγραφοπουλο. Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα μάθουν μέσα από βιωματικά παιχνίδια, quiz, και συζήτηση για τον τρόπο που λειτουγρεί ο κόσμος, τα σύνορα, οι χώρες και η φύση. 

Τι επιπλέον περιλαμβάνεται

  • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να να δεις το σκεπτικό τους
  • Πολλά παιχνίδια, συζητήσεις, ερωτήσεις
  • Επιπλέον πηγές σχετικές με το θέμα 

Συμμετοχή και Συνδημιουργία

Στο κέντρο της δραστηριότητας βρίσκεται η συμμετοχή των παιδιών και η συνδημιουργία. Δημιουργούμε μια κοινότητα που τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα και συμμετέχουν ενεργά.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Προβληματίζονται και θέλουν να μαθούν πως λειτουργουν τα πράγματα και τον κόσμο γύρω τους. 
Ηλικία παιδιών:10-12 ετών

Δεξιότητες Ζωής

Κριτική Σκέψη
Αυτεπίγνωση
Δημιουργική Σκέψη 
Επίλυση ΠροβλημάτωνDon't hesitate

Γίνε μέλος στο Why Community εδώ για να πάρεις μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα!