Η γεωγραφια ειναι πολυ κουλ
👩🏽‍🎓 Ηλικία: παιδιά 10-12 ετών
Ημερομηνία: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2021, 10.00 πμ

Σχεδιάζοντας τον άνεμο (στον Ειρηνικό Ωκεανό)

Ταξιδεύομε στον αχανή Ειρηνικό ωκεανό, τον μεγαλύτερο ωκεανό του πλανήτη!

Αφού μάθουμε λίγα πράγματα γι’ αυτόν και κατανοήσουμε το μεγαλείο του, θα κάνουμε ζουμ σε διάφορα νησιά της Ωκεανίας, της μόνης “ηπείρου” που - σε αντίθεση με όλες τις άλλες ηπείρους - αποτελείται κυρίως από θαλάσσια έκταση παρά ξηρά!

Σε αυτή την έκταση υπάρχουν αμέτρητα νησάκια και πολλά από αυτά είναι κατοικημένα εδώ και παααρα πολλά χρόνια!

Πώς έφτασαν οι άνθρωποι στα νησιά της Ωκεάνιας; Από πού; Πώς κατάφερναν να πλοηγήσουν στον αχανή ωκεανό και να χαρτογραφήσουν τη θάλασσα τόσα χρόνια πριν;

Πάμε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που αποκαλούν τον ωκεανό “πατρίδα” τους και να καταλάβουμε καλύτερα το βίωμα τους που διαφέρει λόγω γεωγραφίας!

Με περισσότερα από 15 διαφορετικά Live sessions τον μήνα από τους Firestarters μας, επιπλέον υλικό, αποστολές, παιχνίδια και quiz video για έμπνευση και προβληματισμό, διάλεξε τη συνδρομή που σου ταιριάζει για να έχεις απεριόριστη και οικονομικότερη πρόσβαση στις δραστηριότητες και το περιεχόμενο του The Why Community!

LabyrinthOfSenses

Πώς έφτασαν οι άνθρωποι στα νησιά της Ωκεάνιας; Από πού; Πώς κατάφερναν να πλοηγήσουν στον αχανή ωκεανό και να χαρτογραφήσουν τη θάλασσα τόσα χρόνια πριν; 

H γεωγραφία είναι πολύ κουλ

“Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ” πρωτοεμφανίστηκε στο ελληνικό ίντερνετ τον Αύγουστο του 2019, με τη μορφή μιας φεισμπουκικής σελίδας με εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό περιεχόμενο.
Πλέον πρόκειται για μια τρομερά ενεργή κοινότητα με πάνω από 320.000 μέλη που ανταλλάσσουν καθημερινά γνώσεις και βιώματα. Στο “τιμόνι” βρίσκεται μία μικρή ερευνητική και συγγραφική ομάδα τεσσάρων ατόμων που δραστηριοποιούνται τόσο ονλάιν όσο και οφλάην, με σκοπό να κάνουν όσα περισσότερα άτομα γίνεται να ανακτήσουν την έμφυτη περιέργεια που όλοι είχαμε ως παιδιά, καθώς και να αγαπήσουν λίγο παραπάνω τον υπέροχο κόσμο στον οποίο ζούμε.
Η ίδια ομάδα βρίσκεται πίσω κι από τις αδερφές σελίδες “Οι εφευρέσεις είναι πολύ κουλ” και “Τα ζώα είναι πολύ κουλ άτομα”.

Why Explore

Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από αυτή την συνάντηση

Την συνάντηση αυτή καθοδηγεί η ομάδα « Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» και το αρχιγεωργαφόπουλο, που με το δικό τους ευφάνταστο τρόπο θα κάνουν με τα παιδιά ένα ταξίδι ακολουθώντας θαλάσσια μονοπάτια.

Τα παιδιά μέσα από κουίζ, ερωτήσεις, παιχνίδια και συζήτηση
  Θα κατανοήσουν τα μεγέθη και τις αποστάσεις στον πλανήτη μας

 Θα αποκτίσουν μια καλή ιδέα για το πού βρίσκονται ορισμένες χώρες/ σημεία στον χάρτη και την μορφολογία τους και τον τρόπο που εδώ και χιλιάδες χρόνια αποφάσισαν να βγουν έξω από τα φυσικά τους σύνορα
 Θα συζητήσουν για τη διαφορά του βιώματος των ανθρώπων λόγω της γεωγραφίας της περιοχής τους
 Θα προβληματιστούν πάνω στην έννοια της χαρτογράφισης και της πλοηγησης 
 Θα εμπνευστούν να ανοίξουν άτλαντες και χάρτες, να γυρίζουν την υδρόγειο και να ανακαλύψουν τον κόσμο!

1 Live streaming Συνάντήση

Τη συνάντηση αυτή θα καθοδηγήσει το  αρχιγεωγραφοπουλο. Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα μάθουν μέσα από βιωματικά παιχνίδια, quiz, και συζήτηση για τον τρόπο που λειτουγρεί ο κόσμος, τα σύνορα, οι χώρες και η φύση. 

Τι επιπλέον περιλαμβάνεται

  • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να να δεις το σκεπτικό τους
  • Πολλά παιχνίδια, συζητήσεις, ερωτήσεις
  • Επιπλέον πηγές σχετικές με το θέμα 

Συμμετοχή και Συνδημιουργία

Στο κέντρο της δραστηριότητας βρίσκεται η συμμετοχή των παιδιών και η συνδημιουργία. Δημιουργούμε μια κοινότητα που τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα και συμμετέχουν ενεργά.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Προβληματίζονται και θέλουν να μαθούν πως λειτουργουν τα πράγματα και τον κόσμο γύρω τους. 
Ηλικία παιδιών:10-12 ετών

Δεξιότητες Ζωής

Κριτική Σκέψη
Αυτεπίγνωση
Δημιουργική Σκέψη 
Επίλυση ΠροβλημάτωνDon't hesitate

Γίνε μέλος στο Why Community εδώ για να πάρεις μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα!