Η γεωγραφια ειναι πολυ κουλ
👩🏽‍🎓 Ηλικία: παιδιά 7-10 ετών
Ημερομηνία: Σάββατο 28 Μαΐου 2022, 10.00 πμ

Άνθρωποι και χρώματα (και όχι μόνο χρώματα!)

Γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο χρώμα;
Τι σχέση έχει άραγε η γεωγραφία με αυτό, αλλά και με τα τόσα άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά των άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη;

Μέσα από χάρτες, βιντεάκια και βόλτες στο google earth, θα κατανοήσουμε πως σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή που μπορούμε εύκολα να μετακινούμαστε και να ταξιδεύουμε, για το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας ζούσαν σε σχετική απομόνωση!

Για να καταφέρουν οι άνθρωποι να προσαρμοστούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ανέπτυξαν μοναδικές “υπερδυνάμεις” και χαρακτηριστικά, όπως έκανα και πολλά άλλα είδη ζώων!

Θα κατανοήσουμε καλύτερα τη μαγεία που κρύβει η ποικιλομορφία των πλασμάτων του κόσμου καθώς και τον κεντρικό ρόλο της γεωγραφίας σε όλο αυτό!

Με περισσότερα από 15 διαφορετικά Live sessions τον μήνα από τους Firestarters μας, επιπλέον υλικό, αποστολές, παιχνίδια και quiz video για έμπνευση και προβληματισμό, διάλεξε τη συνδρομή που σου ταιριάζει για να έχεις απεριόριστη και οικονομικότερη πρόσβαση στις δραστηριότητες και το περιεχόμενο του The Why Community!

LabyrinthOfSenses

Γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο χρώμα;
Τι σχέση έχει άραγε η γεωγραφία με αυτό, αλλά και με τα τόσα άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά των άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη;

H γεωγραφία είναι πολύ κουλ

“Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ” πρωτοεμφανίστηκε στο ελληνικό ίντερνετ τον Αύγουστο του 2019, με τη μορφή μιας φεισμπουκικής σελίδας με εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό περιεχόμενο.
Πλέον πρόκειται για μια τρομερά ενεργή κοινότητα με πάνω από 320.000 μέλη που ανταλλάσσουν καθημερινά γνώσεις και βιώματα. Στο “τιμόνι” βρίσκεται μία μικρή ερευνητική και συγγραφική ομάδα τεσσάρων ατόμων που δραστηριοποιούνται τόσο ονλάιν όσο και οφλάην, με σκοπό να κάνουν όσα περισσότερα άτομα γίνεται να ανακτήσουν την έμφυτη περιέργεια που όλοι είχαμε ως παιδιά, καθώς και να αγαπήσουν λίγο παραπάνω τον υπέροχο κόσμο στον οποίο ζούμε.
Η ίδια ομάδα βρίσκεται πίσω κι από τις αδερφές σελίδες “Οι εφευρέσεις είναι πολύ κουλ” και “Τα ζώα είναι πολύ κουλ άτομα”.

Why Explore

Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από αυτή την συνάντηση

Την συνάντηση αυτή καθοδηγεί η ομάδα « Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» και το αρχιγεωργαφόπουλο, που με το δικό τους ευφάνταστο τρόπο θα κάνουν με τα παιδιά ένα ταξίδι ακολουθώντας θαλάσσια μονοπάτια.

Τα παιδιά μέσα από κουίζ, ερωτήσεις, παιχνίδια και συζήτηση

 Θα κατανοήσουν τα μεγέθη και τις αποστάσεις στον πλανήτη μας 
 Θα συζητήσουν για την ποικιλία των χαρακτηριστικών που συναντάμε στους ανθρώπους (ψηλοί, κοντοί, άσπροι, μαύροι, γρήγοροι, δυνατοί, ξανθοί, μελαχρινοί) 
 Θα εξετάσουν κατά πόσο τα γεωγραφικά εμπόδια που μέχρι πρόσφατα παρέμεναν ανυπέρβλητα, επηρέασαν τους ανθρώπους που ζούσαν σε σχετικά απομονωμένες ομάδες επί πολλές γενιές να εξελίσσονται με διαφορετικότρόπο από τους συνανθρώπους τους στην άλλη άκρη της γης
 Θα αναρωτηθούν κατά πόσο οι ιδίες συνθήκες επηρεάζουν και άλλα έμβια όντα
 Θα εμπνευστούν να ανοίξουν άτλαντες και χάρτες, να γυρίζουν την υδρόγειο και να ανακαλύψουν τον κόσμο!

1 Live streaming Συνάντήση

Τη συνάντηση αυτή θα καθοδηγήσει το  αρχιγεωγραφοπουλο. Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα μάθουν μέσα από βιωματικά παιχνίδια, quiz, και συζήτηση για τον τρόπο που λειτουγρεί ο κόσμος, τα σύνορα, οι χώρες και η φύση. 

Τι επιπλέον περιλαμβάνεται

  • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να να δεις το σκεπτικό τους
  • Πολλά παιχνίδια, συζητήσεις, ερωτήσεις
  • Επιπλέον πηγές σχετικές με το θέμα 

Συμμετοχή και Συνδημιουργία

Στο κέντρο της δραστηριότητας βρίσκεται η συμμετοχή των παιδιών και η συνδημιουργία. Δημιουργούμε μια κοινότητα που τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα και συμμετέχουν ενεργά.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Προβληματίζονται και θέλουν να μαθούν πως λειτουργουν τα πράγματα και τον κόσμο γύρω τους. 
Ηλικία παιδιών: 7-10 ετών

Δεξιότητες Ζωής

Κριτική Σκέψη
Αυτεπίγνωση
Δημιουργική Σκέψη 
Επίλυση ΠροβλημάτωνDon't hesitate

Γίνε μέλος στο Why Community εδώ για να πάρεις μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα!