Η γεωγραφια ειναι πολυ κουλ
👩🏽‍🎓 Ηλικία: παιδιά 7-10 ετών
Ημερομηνία: Σάββατο, 30 Απριλίου 2022, 10:00

Ποια χώρα έχει την περισσότερη θάλασσα; 

 Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά σε μια υδρόγειο, παρατηρούμε πως ο πλανήτης μας έχει πολλή παραπάνω θάλασσα παρά ξηρά!

Σχεδόν όλη η ξηρά είναι χωρισμένη μεταξύ κρατών, αλλά τι ισχύει για όλη αυτή τη θάλασσα; Είναι επίσης χωρισμένη μεταξύ κρατών;

Σε αυτό το talk θα εξερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αποφασίσει να χωρίσουμε τα ύδατα του πλανήτη και θα μάθουμε πώς στο καλό γίνεται μια σχετικά μικρή χώρα να έχει την μεγαλύτερη θαλάσσια έκταση! 

Με περισσότερα από 15 διαφορετικά Live sessions τον μήνα από τους Firestarters μας, επιπλέον υλικό, αποστολές, παιχνίδια και quiz video για έμπνευση και προβληματισμό, διάλεξε τη συνδρομή που σου ταιριάζει για να έχεις απεριόριστη και οικονομικότερη πρόσβαση στις δραστηριότητες και το περιεχόμενο του The Why Community!

LabyrinthOfSenses

Πως έχουμε αποφασίσει να χωρίσουμε τα ύδατα του πλανήτη και πώς στο καλό γίνεται μια σχετικά μικρή χώρα να έχει την μεγαλύτερη θαλάσσια έκταση;

H γεωργαφία  είναι πολύ κουλ

“Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ” πρωτοεμφανίστηκε στο ελληνικό ίντερνετ τον Αύγουστο του 2019, με τη μορφή μιας φεισμπουκικής σελίδας με εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό περιεχόμενο.
Πλέον πρόκειται για μια τρομερά ενεργή κοινότητα με πάνω από 320.000 μέλη που ανταλλάσσουν καθημερινά γνώσεις και βιώματα. Στο “τιμόνι” βρίσκεται μία μικρή ερευνητική και συγγραφική ομάδα τεσσάρων ατόμων που δραστηριοποιούνται τόσο ονλάιν όσο και οφλάην, με σκοπό να κάνουν όσα περισσότερα άτομα γίνεται να ανακτήσουν την έμφυτη περιέργεια που όλοι είχαμε ως παιδιά, καθώς και να αγαπήσουν λίγο παραπάνω τον υπέροχο κόσμο στον οποίο ζούμε.
Η ίδια ομάδα βρίσκεται πίσω κι από τις αδερφές σελίδες “Οι εφευρέσεις είναι πολύ κουλ” και “Τα ζώα είναι πολύ κουλ άτομα”.

Τι θα συζητήσεις σε αυτή τη δραστηριότητα

Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από αυτή την συνάντηση

Την συνάντηση αυτή καθοδηγεί η ομάδα « Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» και το αρχιγεωργαφόπουλο, που με το δικό τους ευφάνταστο τρόπο θα κάνουν με τα παιδιά ένα ταξίδι ακολουθώντας θαλάσσια μονοπάτια.

Τα παιδιά μέσα από κουίζ, ερωτήσεις, παιχνίδια και συζήτηση

  Θα κατανοήσουν τα μεγέθη και τις αποστάσεις στον πλανήτη μας
 Θα αποκτήσουν μια καλή ιδέα για το που βρίσκονται συγκεκριμένες χώρες, ωκεανοί πελάγη και θάλασσες
 Θα προβληματιστούν πάνω στην έννοια του συνόρου, της ιδιοκτησίας και της επεκτατικής πολιτικής
 Θα εμπνευστούν να ανοίξουν άτλαντες και χάρτες, να γυρίζουν την υδρόγειο και να ανακαλύψουν τον κόσμο!

1 Live streaming Συνάντήση

Τη συνάντηση αυτή θα καθοδηγήσει το  αρχιγεωγραφοπουλο. Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα μάθουν μέσα από βιωματικά παιχνίδια, quiz, και συζήτηση για τον τρόπο που λειτουγρεί ο κόσμος, τα σύνορα, οι χώρες και η φύση. 

Τι επιπλέον περιλαμβάνεται

  • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να να δεις το σκεπτικό τους
  • Πολλά παιχνίδια, συζητήσεις, ερωτήσεις
  • Επιπλέον πηγές σχετικές με το θέμα 

Συμμετοχή και Συνδημιουργία

Στο κέντρο της δραστηριότητας βρίσκεται η συμμετοχή των παιδιών και η συνδημιουργία. Δημιουργούμε μια κοινότητα που τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα και συμμετέχουν ενεργά.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Προβληματίζονται και θέλουν να μαθούν πως λειτουργουν τα πράγματα και τον κόσμο γύρω τους. 
Ηλικία παιδιών: 6-8 ετών

Δεξιότητες Ζωής

Κριτική Σκέψη
Αυτεπίγνωση
Δημιουργική Σκέψη 
Επίλυση Προβλημάτων


Don't hesitate

Γίνε μέλος στο Why Community εδώ για να πάρεις μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα!