Ματινα μπακρατσα
👩🏽‍🎓 Ηλικία: παιδιά 6-8 ετών
Ημερομηνία: Τετάρτη 30/3, 6/4 & 13/4 στις 18.00

Food Warriors
Υπερασπιστές τροφίμων

Το 1/3 όλων των τροφίμων του κόσμου…πάει καθημερινά περίπατο, δηλαδή… στον κάδο, 1.9 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι παχύσαρκοι και όμως… 700 εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε κάθε μέρα! Ουόου 🤯  Όπα! Για… μια στιγμή! Πώς συμβαίνουν όλα αυτά μαζί;;;! Η υπόθεση μυρίζει μυστήριο…
Η σπατάλη τροφίμων είναι μία  ύπουλη κυρία που δημιουργεί πολλά και σοβαρά προβλήματα, σε όλο τον κόσμο! Μόνο κάποιος με σούπερ δυνάμεις θα μπορούσε να εξιχνιάσει αυτό το μυστήριο, να εντοπίσει τα προβλήματα και να βρει λύσεις…
Ετοιμαστείτε να γίνουμε υπερήρωες και να καταστρώσουμε σχέδιο! Γίνε κι εσύ Υπερασπιστής τροφίμων κι έλα να εξιχνιάσουμε την υπόθεση. Θα ανακαλύψεις πολλά γι' αυτό το μυστήριο ύπουλο Τέρας, θα σχεδιάσεις την δική σου καμπάνια ενημέρωσης, θα διερευνήσεις αν έχει τρυπώσει ακόμη και στο σπίτι σου και θα δημιουργήσεις παράξενα πλασματάκια…που τρώγονται! Είσαι έτοιμος για τρεις αποστολές;!

Με περισσότερα από 15 διαφορετικά Live sessions τον μήνα από τους Firestarters μας, επιπλέον υλικό, αποστολές, παιχνίδια και quiz video για έμπνευση και προβληματισμό, διάλεξε τη συνδρομή που σου ταιριάζει για να έχεις απεριόριστη και οικονομικότερη πρόσβαση στις δραστηριότητες και το περιεχόμενο του The Why Community!

Write your awesome label here.
Food Warriors
Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα  ύπουλο τέρας που δημιουργεί πολλά και σοβαρά προβλήματα, σε όλο τον κόσμο! Μόνο κάποιος με σούπερ δυνάμεις θα μπορούσε να εξιχνιάσει αυτό το μυστήριο, να εντοπίσει τα προβλήματα και να βρει λύσεις…

Ματίνα Μπακρατσά

Ματίνα Μπακρατσά (Ματίνι, Ματινιώ, Ματινούθρι, Ματινάρι κ.α. για τους φίλους ☺ )
Η μικρή Ματίνα γεννήθηκε μεν στην Αθήνα, μεγάλωσε δε στην Θεσσαλονίκη, εξού και όλα τα κίτρινα τυριά είναι γι΄αυτήν κασέρι!  Η -λίγο μεγαλύτερη πια- Ματίνα αποφάσισε ότι ήθελε να κρατήσει για πάντα κάτι από την παιδική της φύση κι έτσι έγινε Νηπιαγωγός και κατ΄επέκταση… κα Ματίνα!
Τα μάγια της κας Φύσης την οδήγησαν να πάει στην καταπράσινη και μυστηριακή Σκωτία όπου εξερεύνησε ακόμη περισσότερο τα βουνά, τα ποτάμια, τα δέντρα, τα λουλούδια και τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα πλασματάκια που ζουν σε αυτά.
Τα «Γιατί» μέσα σε όοοοοοολα αυτά είναι τόοοοοσα πολλά κι έτσι αποφάσισε να έρθει στη παρέα του The Why Community για να συνεχίσει να τα διερευνά μαζί… μα με εσάς φυσικά παιδιά!

Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από αυτές τις συναντήσεις

Τα παιδιά καλούνται να βρουν τον εσωτερικό τους υπέρ-ήρωα και να πολεμήσουν το τέρας της ύπουλης κυρίας Τροφοσπατάλης
Πως θα χρησιμοποιήσουν τις υπερδυνάμεις τους;
Τα παιδιά αναπτύσσουν μια σφαιρική άποψη της γης και βιώνουν τα όρια των φυσικών πόρων στο Αρχηγείο του The Why Community.
Προβληματίζονται για την υπερβολική χρήση βασικών πόρων από την ανθρωπότητα και εξερευνούν την σπατάλη τροφίμων στην καθημερινή ζωή.
Στόχος των συναντήσεων είναι να αντιληφθούν τα παιδιά την σπατάλη που κάνουμε στην καθημερινότητα μας, τον μόχθο για την παραγωγή τροφής και τον περιορισμένο περιορισμένο αριθμό ζωτικών προμηθειών (νερό, αέρας και χώμα). Θα καταλήξουν σε τρόπους που μπορεί να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων και πως μπορούν τα ίδια να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους για να γίνουν μέρος της λύσης της σπατάλης τροφίμων.

3 Live streaming Συναντήσεις

Στις 3 αυτές συναντήσεις τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα μάθουν μέσα από βιωματικά παιχνίδια, quiz, από μυστικές αποστολές όπου θα κληθούν να βρουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα δοσμένα με χιούμορ και αγάπη. 

Τι επιπλέον περιλαμβάνεται

  • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να δεις το σκεπτικό τους
  • Πολλά παιχνίδια, συζητήσεις, ερωτήσεις 
  • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να δεις το σκεπτικό τους
  • Επιπλέον πηγές σχετικές με το θέμα 

Συμμετοχή και Συνδημιουργία

Στο κέντρο της δραστηριότητας βρίσκεται η συμμετοχή των παιδιών και η συνδημιουργία. Δημιουργούμε μια κοινότητα που τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα και συμμετέχουν ενεργά.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Προβληματίζονται και θέλουν να μαθούν πως λειτουργουν τα πράγματα και τον κόσμο γύρω τους. 
Ηλικία παιδιών: 6-8 ετών

Δεξιότητες Ζωής

Κριτική Σκέψη
Επικοινωνιακές Δεξιότητες
Δημιουργική Σκέψη 
Επίλυση Προβλημάτων

ΣυναντήσειςDon't hesitate

Γίνε μέλος στο Why Community εδώ για να πάρεις μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα!