Ελευθερία Γεωργαντή
👩🏽‍🎓 Ηλικία: παιδιά 10-12 ετών

Περιλαμβάνει 4 συναντήσεις
Τετάρτη 16/2, 23/2, 2/3 & 9/3 στις 18.00

Γιατί λιώνει το παγωτό;

Γιατί λιώνει το παγωτό; Γιατί λιώνουν οι πάγοι; Γιατί “λιώνουμε” και εμείς από τη ζέστη το καλοκαίρι; Μήπως πρέπει να πάμε να ζήσουμε στο Βόρειο Πόλο ... .... ή θα βρεθούμε να επιπλέουμε στον Ατλαντικό Ωκεανό; Γιατί ανέβασε πυρετό ο πλανήτης; Ποιος τον πείραξε ; Μήπως του έβαλαν πολλά πανωφόρια; Τι θα κάνουμε;

Εσείς τι λέτε υπάρχει λύση; Ώρα για δράση! Έχουμε αποστολή! Ελάτε να γίνουμε διασώστες με την εκπαιδεύτρια διασωστών του πλανήτη, Ελευθερία Πλανητέρα!

Ετοιμάζει άκρως απόρρητες και διασκεδαστικές αποστολές για να σώσουμε το μεγάλο σπίτι μας τη γη. Αν συμφωνείτε ξύστε με το αριστερό σας χέρι το κεφάλι σας... Αυτό θα είναι το σύνθημα μεταξύ των διασωστών... Αν δεν σας ενδιαφέρει ... οπισθοχωρήστε πατώντας στις μύτες των ποδιών σας...
Αν όντως όμως έχετε πάρει τη μεγάλη απόφαση να βάλετε ένα χεράκι να σώσουμε τη γη μας, στείλτε μας το παρακάτω κρυπτογραφημένο μήνυμα, αν είστε κορίτσια: ωλέθ αν ωνίγ αιρτσώσαιδ ςητ ςηγ (θέλω να γίνω διασώστρια της γης) ή αν είστε αγόρια : ωλέθ αν ωνίγ ςητσώσαιδ ςητ ςηγ (θέλω να γίνω διασώστης της γης).

Και μην ξεχνάτε ... .... όταν θα συναντιόμαστε θα χαιρετιόμαστε με το μυστικό μας σύνθημα ... ...
Με περισσότερα από 15 διαφορετικά Live sessions τον μήνα από τους Firestarters μας, επιπλέον υλικό, αποστολές, παιχνίδια και quiz video για έμπνευση και προβληματισμό, διάλεξε τη συνδρομή που σου ταιριάζει για να έχεις απεριόριστη και οικονομικότερη πρόσβαση στις δραστηριότητες και το περιεχόμενο του The Why Community!
LabyrinthOfSenses
Γιατί λιώνει το παγωτό; Γιατί λιώνουν οι πάγοι ; Γιατί “λιώνουμε” και εμείς από τη ζέστη το καλοκαίρι;

Ελευθερία Γεωργαντή

Η Ελευθερία ή αλλιώς Πλανητέρα γεννήθηκε στα πέταλα μιας μωβ γαρδένιας… Αναρωτιόταν πάντοτε γιατί … αλλά δεν έπαιρνε απάντηση… Αυτό το αναπάντητο ΓΙΑΤΙ δεν την άφηνε να ησυχάσει ...  Έτσι μόλις άρχισε να μεγαλώνει άρχισε να κάνει τη δασκάλα, για να απαντά νομίζω, στα ΓΙΑΤΙ των παιδιών… Διάβαζε συνέχεια παραμύθια και ιστορίες και μετά ήθελε τα παιδιά να λένε απορίες... Πήγε και στο μεγάλο το σχολειό, εκεί που στο τέλος σου δίνουν ένα τεράστιο χαρτί και το κρεμάς με ένα καρφί στον τοίχο. (Μεταξύ μας ΓΙΑΤΙ το κάνουν αυτό, δεν το κατάλαβα ποτέ!). Καθώς μεγάλωνε ανακάλυψε ότι τα παιδιά της ομόρφαιναν τη μέρα. Είχαν πολλά ΓΙΑΤΙ… Το καλύτερό της!!! Να ανακαλύπτουν μαζί τις απαντήσεις !!! Αν ψάχνεις να τη βρεις, θα τη δεις τα πρωινά σκαρφαλωμένη σε κάποιο δεντρόσπιτο να αναρωτιέται ή τα δειλινά σε κάποιο πάρκο να παρατηρεί … Τώρα τελευταία όμως, έμαθα ότι κάνει λέει και κάτι «μαγικά» μέσα από τον υπολογιστή , να σου απαντήσω το ΓΙΑΤΙ δεν ξέρω…

Συναντήσεις

Τι θα βρεις σε αυτό το Course

Τα παιδιά  καλούνται να διαχειριστούν τους διαθέσιμους αλλά ελλείπεις πόρους που έχει το διαστημόπλοιο του
The Why Community.

Τι απόφαση θα πάρουν;   

Τα παιδιά αναπτύσσουν μια σφαιρική άποψη της γης και βιώνουν τα όρια των φυσικών πόρων στο εργαστήριο διαστημόπλοιο του The Why Community.

Προβληματίζονται για την υπερβολική χρήση βασικών πόρων από την ανθρωπότητα και εξερευνούν το Οικολογικό Αποτύπωμα διαφορετικών δραστηριοτήτων στην καθημερινή ζωή. 

Στόχος των συναντήσεων είναι να αντιληφθούν τα παιδιά τη γη ως κλειστό σύστημα, το οποίο παρέχει μόνο ένα περιορισμένο αριθμό ζωτικών προμηθειών (νερό, αέρας και χώμα). Να εξερευνήσουν την έλλειψη πόρων, τον διαμοιρασμό τους και τις επιπλοκές που φέρνει αυτό στην καθημερινότητα και σε ποιους.

4 Live streaming Συναντήσεις

Στις 4 αυτές συναντήσεις τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα μάθουν μέσα από παιχνίδια, quiz, από παιχνίδια ρόλων όπου θα κληθούν να βρουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα δοσμένα με χιούμορ και αγάπη. Όπως,  μέσα από μια αποστολή σε άλλον πλανήτη.

Τι επιπλέον περιλαμβάνεται

  • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να δεις το σκεπτικό τους
  • Πολλά παιχνίδια, συζητήσεις, ερωτήσεις 
  • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να δεις το σκεπτικό τους
  • Επιπλέον πηγές σχετικές με το θέμα 

Συμμετοχή και Συνδημιουργία

Στο κέντρο της δραστηριότητας βρίσκεται η συμμετοχή των παιδιών και η συνδημιουργία. Δημιουργούμε μια κοινότητα που τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα και συμμετέχουν ενεργά.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο, τους ανθρώπους, την κοινωνία.  Προβληματίζονται και θέλουν να μαθούν πως λειτουργουν τα πράγματα και τον κόσμο γύρω τους. 

Ηλικία παιδιών: 10-12 ετών

Δεξιότητες Ζωής

Κριτική Σκέψη
Ενσυναίσθηση
Δημιουργική Σκέψη 
Επίλυση Προβλημάτων