Ο λαβύρινθος των αισθήσεων και οι προκλήσεις του!

Write your awesome label here.
Course features
 • Χρόνος απασχόλησης:
  45 λεπτά
 • Αριθμός δραστηριοτήτων:
  10 διαφορετικά  video   και παιχνίδια κάτω από την συγκεκριμένη θεματολογία
 • Διαθέσιμο 
 Για παιδιά 6-12 ετών 
Περιγραφή
Μία δραστηριότητα για την εξοικείωση με την αναπηρία. 

Όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση και αφή.

Εκμεταλλεύσου τις πέντε αισθήσεις σου στο έπακρο για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις που θα σου ανατεθούν.
Χρησιμοποίησέ τες μέχρι να μην έχει μείνει τίποτα που να μην έχεις δει, να μην έχεις ακούσει, να μην έχεις μυρίσει, να μην έχεις γευτεί ή να μην έχεις καταφέρει να αγγίξεις.
Μα μέχρι τότε, νιώσε τα πάντα.

🧩Είσαι έτοιμος για τις προκλήσεις που σου επιφυλάσει ο λαβύρινθος των αισθήσεων;
Drag to resize
Βεβαίωση επίλυσης λαβυρινθου
🕵️‍♂️ 'Οταν  αντιμετωπίσεις με επιτυχία τις προκλήσεις που σου επιφυλάσει ο λαβύρινθος των αισθήσεων θα πάρεις και την βεβαίωση σου!
Empty space, drag to resize
Share with friends

Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι

Write your awesome label here.
Δημιουργός του βραβευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος "Labyrinth of Senses" και Ιδρύτρια της ΑμΚΕ ΚΙΝΗΤΡΟ. Λόγω της εμπειρίας της στη διοργάνωση εθελοντικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, άρχισε να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, όπου άνθρωποι από ευάλωτες ομάδες θα είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον, μέσω μη τυπικών μεθόδων μάθησης. 
Είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών στην Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών προσεγγίσεων, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με τη Διαχείριση Έργων και θέματα Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης.

1online δραστηριότητα

Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα μάθουν μέσα από βιωματικά παιχνίδια, quiz, από μυστικές αποστολές όπου θα κληθούν να βρουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα δοσμένα με χιούμορ και αγάπη. Τη δραστηριότητα αυτή συντονίζει η Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι

Τι επιπλέον περιλαμβάνεται

 • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να να δεις το σκεπτικό τους
 • Πολλά παιχνίδια, συζητήσεις, ερωτήσεις
 • Επιπλέον πηγές σχετικές με το θέμα 

Συμμετοχή και έμπνευση

Στο κέντρο της δραστηριότητας βρίσκεται η συμμετοχή των παιδιών. Ζητάμε από τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά, να προβληματιστούν, να δημιουργήσουν. Να πάρουν έμπνευση για να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν τον σύγχρονο πολίτη και να αναζητήσουν τις δικές τους δυνατότητες

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Παιδιά που προβληματίζονται και θέλουν να μάθουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, η κοινωνία και ο κόσμος γύρω τους. 
Ηλικία παιδιών: 6-12 ετών
Είσαι έτοιμος για τις προκλήσεις που σου επιφυλάσει ο λαβύρινθος των αισθήσεων;

Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από αυτή τη δραστηριότητα

Τα παιδιά, μέσα από την διάδρασή τους με τα παιχνίδια, τις προκλήσεις και τις δραστηριότητες, θα προβληματιστούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και θα διερευνήσουν τρόπους αντιμετώπισής τους, θα ενισχύσουν την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα και φυσικά θα ψυχαγωγηθούν! Συγκεκριμένα:
 • θα εξοικειωθούν με όλων των ειδών τις αναπηρίες και θα επανεξετάσουν όσα γνωρίζουν ήδη για τον κόσμο των αναπηριών
 • θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την κατάρριψη των στερεοτύπων γύρω από την αναπηρία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα
 • θα κληθούν να σκεφτούν κριτικά και δημιουργικά
 • θα ενισχύσουν το αίσθημα της ομαδικότητας 
 • θα έρθουν σε επαφή με ένα κόσμο διαφορετικής αντίληψης και θα μάθουν για τις αναπηρίες μέσα από μία διαδραστική διαδικασία βασισμένη στις μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης. 

Τα παιδιά, μέσα από την διάδρασή τους με τα παιχνίδια, τις προκλήσεις και τις δραστηριότητες, ενισχύουν την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα με διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο!

Δεξιότητες Μάθησης
Δεξιότητες Ζωής
Δεξιότητες του Νου
Δεξιότητες Τεχνολογίας

ΣυναντήσειςDon't hesitate

Γίνε μέλος στο Why Community εδώ για να πάρεις μέρος σε αυτήν τη δραστηριότητα!