Food Warriors - Υπερασπιστές Τροφίμων

Γίνε ντετέκτιβ πουλιών στη γειτονιά σου!

Course features
 • Τύπος δραστηριότητας: Video On Demand
 • Χρόνος απασχόλησης:
  45 λεπτά
 • Αριθμός δραστηριοτήτων:
  10 διαφορετικά  video και παιχνίδια πάνω στη συγκεκριμένη θεματολογία
 • Διαθέσιμο: 
 Για παιδιά 6-10 ετών 
Περιγραφή
🚮 Ήξερες ότι το 1/3 όλων των τροφίμων του κόσμου… πάει καθημερινά περίπατο, δηλαδή… στον κάδο;
😩 1.9 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι παχύσαρκοι ενώ… 700 εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε κάθε μέρα;
🤔 Μα πώς συμβαίνουν όλα αυτά μαζί;! Μυστήριο...
👹Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα ύπουλο Τέρας που δημιουργεί πολλά και σοβαρά προβλήματα, σε όλο τον κόσμο!
🦸🏽‍♂️Μόνο κάποιος με σούπερ δυνάμεις θα μπορούσε να εξιχνιάσει αυτό το μυστήριο!
💪Γίνε κι εσύ Υπερασπιστής τροφίμων κι έλα να εξιχνιάσουμε την υπόθεση!
Drag to resize
Υπερασπιστής Τροφίμων - Food Warrior
👉Για να λάβεις τον τίτλο του Υπερασπιστή Τροφίμων πρέπει να περάσεις από δοκιμασίες και αποστολές!

Φτιάξε το δικό σου σούπερ σήμα, ετοίμασε μια καμπάνια ενάντια στο Τέρας της Τροφοσπατάλης για να μάθουν όλοι πόσο επικίνδυνο είναι, σώσε τα δύσμορφα λαχανικά καιι... είσαι επίσημα Food Warrior!!! 🥳
Empty space, drag to resize
Share this with friends

Ματίνα Μπακρατσά

Write your awesome label here.
Ματίνα Μπακρατσά (Ματίνι, Ματινιώ, Ματινούθρι, Ματινάρι κ.α. για τους φίλους ☺ )
Η μικρή Ματίνα γεννήθηκε μεν στην Αθήνα, μεγάλωσε δε στην Θεσσαλονίκη, εξού και όλα τα κίτρινα τυριά είναι γι΄αυτήν κασέρι!  Η -λίγο μεγαλύτερη πια- Ματίνα αποφάσισε ότι ήθελε να κρατήσει για πάντα κάτι από την παιδική της ηλικία κι έτσι έγινε Νηπιαγωγός και κατ΄ επέκταση… κα Ματίνα!
Τα μάγια της Φύσης την οδήγησαν να πάει στην καταπράσινη και μυστηριακή Σκωτία όπου εξερεύνησε ακόμη περισσότερο τα βουνά, τα ποτάμια, τα δέντρα, τα λουλούδια και τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα πλασματάκια που ζουν σε αυτά.
Τα «Γιατί» μέσα σε όοοοοοολα αυτά είναι τόοοοοσα πολλά κι έτσι αποφάσισε να έρθει στη παρέα του The Why Community για να συνεχίσει να τα διερευνά … μα μ' εσάς φυσικά παιδιά!

1online δραστηριότητα

Τη μαγνητοσκοπημένη αυτή δραστηριότητα θα  συντονίσει η Ματίνα Μπακρατσά, εκπαιδευτικός και ειδικευμένη σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα εμπνευστούν, θα μάθουν και θα ευαισθητοποιηθούν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και quiz για την σπατάλη τροφίμων και για το πώς μπορούν να συμβάλλουν στη μείωσή της με απλές καθημερινές πράξεις

Τι επιπλέον περιλαμβάνεται

 • Πρόσβαση των παιδιών στο community για να συζητήσουν με τα άλλα μέλη μας, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν ιδέες
 • Πολλά παιχνίδια, συζητήσεις, ερωτήσεις
 • Επιπλέον πηγές σχετικές με το θέμα 

Συμμετοχή και έμπνευση

Στο κέντρο της δραστηριότητας βρίσκεται η συμμετοχή των παιδιών. Ζητάμε από τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά, να προβληματιστούν, να δημιουργήσουν. Να πάρουν έμπνευση για να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν τον σύγχρονο πολίτη και να αναζητήσουν τις δικές τους δυνατότητες

Σε ποιούς απευθύνεται

Σε παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Παιδιά που προβληματίζονται και θέλουν να μάθουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, η κοινωνία και ο κόσμος γύρω τους. 
Ηλικία παιδιών: 6-10 ετών
σώσε τα τρόφιμα από το τέρας της τροφοσπατάλης και γίνε ένας Food Warrior!

Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από αυτή τη δραστηριότητα

Τα παιδιά καλούνται να βρουν τον εσωτερικό τους υπέρ-ήρωα, να αντιληφθούν το σύνθετο πρόβλημα της τροφοσπατάλης και να λάβουν δράση για την αντιμετώπισή του.
Τα παιδιά αναπτύσσουν μια σφαιρική άποψη του κόσμου και αντιλαμβάνονται τη σχέση αιτίου κι αιτιατού καθώς και τη σύνδεση μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και των επιπτώσεών της - θετικών και αρνητικών - στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.
Προβληματίζονται για την υπερβολική χρήση βασικών πόρων από την ανθρωπότητα και εξερευνούν την σπατάλη τροφίμων στην καθημερινή ζωή μέσα από δραστηριότητες που τους ενεργοποιεί το ενδιαφέρον.
Τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες παρατήρησης και καταγραφής και αποκτούν σεβασμό και εκτίμηση για τη φύση, αντιλαμβάνονται την σπατάλη όλων των φυσικών πόρων που συμβαίνει στην καθημερινότητα, τον μόχθο για την παραγωγή τροφής και τον περιορισμό ζωτικών προμηθειών. Καλούνται να ευαισθητοποιηθούν, να σκεφτούν τρόπους αντιμετώπισης και να λάβουν δράση ως υπεύθυνοι πολίτες ώστε να γίνουν φορείς θετικής αλλαγής και να αποκτήσουν τις δεξιότητες για να ενεργήσουν υπέρ της βιωσιμότητας. Γίνε κι εσύ ένας Food Warrior κι έλα στη μάχη! 

Δεξιότητες Ζωής

Κριτική Σκέψη
Αυτεπίγνωση
Δημιουργική Σκέψη 
Επίλυση Προβλημάτων

ΣυναντήσειςDon't hesitate

Γίνε μέλος στο Why Community εδώ για να πάρεις μέρος σε αυτήν τη δραστηριότητα!