Σε μια κοινωνία που μεταβάλλεται όλο και πιο γρήγορα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει είναι αμέτρητες η εκπαίδευση δεν μπορεί παρά να προσαρμόζεται συνεχώς, ώστε να παρέχει στα παιδιά όλες τις γνώσεις για να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Επενδύοντας στην οικονομική τους εκπαίδευση, εφοδιάζουμε την επόμενη γενιά με τα εργαλεία που χρειάζεται για να έχει ένα επιτυχημένο και ασφαλές μέλλον. Είναι σημαντικό λοιπόν να διδάξουμε τον οικονομικό αλφαβητισμό στα παιδία ξεκινώντας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Έτσι, διαδικασίες όπως ο υπολογισμός, η διαπραγμάτευση και η λήψη αποφάσεων σε ότι αφορά τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, να μην αποτελούν πρόκληση -και σίγουρα να μην συγχέονται με δύσκολες μαθηματικές έννοιες- αλλά να γίνονται “δεύτερη φύση” των παιδιών.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια δραστηριότητα για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της βιωματικής μάθησης;
Επικοινωνία, κριτική σκέψη, προσαρμοστικότητα, ψηφιακή επιδεξιότητα και άλλες -ενδεχομένως αναρίθμητες- δεξιότητες του 21ου αιώνα, καλούμαστε να εφαρμόσουμε καθημερινά στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Είναι σημαντικό λοιπόν να τις καλλιεργούμε από μικρή ηλικία ώστε να τις κάνουμε κτήμα μας και να τις χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.