Food Warriors - Υπερασπιστές Τροφίμων 

Υλικό για τους εκπαιδευτές

Γίνε ντετέκτιβ πουλιών στη γειτονιά σου!

 Για παιδιά 4-6 ετών 

Εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για την υλοποίηση της δραστηριότητας!
Είναι διαθέσιμα όλα τα βίντεο και το εποπτικό υλικό που θα χρειαστείς, τοποθετημένα με την σειρά που προτείνουμε να αξιοποιηθούν και μέσα στην τάξη για μία άκρως απολαυστική εκπαιδευτική εμπειρία! . 
Θα βρεις pdf με οδηγίες για την πλατφόρμα,  για τη δραστηριότητα, ένα survival guide για μέσα στην τάξη, μια περιγραφή της δράσης και της κάθε δραστηριότητας ξεχωριστά και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείς για να προσφέρεις στα παιδιά μια διασκεδαστική εμπειρία μέσα στην τάξη!

Με τη Δύναμη της

Περιγραφή
🚮 Ήξερες ότι το 1/3 όλων των τροφίμων του κόσμου… πάει καθημερινά περίπατο, δηλαδή… στον κάδο;
😩1.9 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι παχύσαρκοι ενώ… 700 εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε κάθε μέρα;
🤔Μα πώς συμβαίνουν όλα αυτά μαζί;! Μυστήριο...
👹Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα ύπουλο Τέρας που δημιουργεί πολλά και σοβαρά προβλήματα, σε όλο τον κόσμο!
🦸🏽‍♂️Μόνο κάποιος με σούπερ δυνάμεις θα μπορούσε να εξιχνιάσει αυτό το μυστήριο!
💪Γίνε κι εσύ Υπερασπιστής τροφίμων κι έλα να εξιχνιάσουμε την υπόθεση!
Drag to resize
Υπερασπιστής Τροφίμων - Food Warrior
👉Για να λάβεις τον τίτλο του Υπερασπιστή Τροφίμων πρέπει να περάσεις από δοκιμασίες και αποστολές!

Λύσε το μυστήριο της Τροφοσπατάλης, ζωγράφισε το Τέρας, φτιάξε το δικό σου σούπερ σήμα  καιι... είσαι επίσημα Food Warrior!!! 🥳
Empty space, drag to resize
σώσε τα τρόφιμα από το τέρας της τροφοσπατάλης και γίνε ένας Food Warrior!

Η ΔΕΛΤΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Οι Food Warriors είναι μία από τις νέες εκπαιδευτικές διαδραστικές δραστηριότητες θα λάβουν χώρα σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς!

Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από αυτή τη δραστηριότητα

Τα παιδιά, μέσα από την διάδρασή τους με τα παιχνίδια, τις προκλήσεις και τις δραστηριότητες, θα ενημερωθούν για το σύνθετο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και θα κληθούν να βρουν τον εσωτερικό τους υπερήρωα για να το αντιμετωπίσουν, θα ενισχύσουν την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα και φυσικά θα ψυχαγωγηθούν!
Συγκεκριμένα:
  • θα αναπτύξουν την αίσθηση αξίας για τα τρόφιμα έτσι ώστε να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα από νωρίς και να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή του
  • θα αντιληφθούν τη σύνδεση μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και των επιπτώσεών της - θετικών και αρνητικών - στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και τη σχέση αιτίου κι αιτιατού
  • θα προβληματιστούν για την υπερχρήση των φυσικών πόρων, τον μόχθο για την παραγωγή τροφής
  • θα ευαισθητοποιηθούν, θα σκεφτούν τρόπους αντιμετώπισης και θα λάβουν δράση ως υπεύθυνοι πολίτες ώστε να γίνουν φορείς θετικής αλλαγής και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες για να ενεργήσουν υπέρ της βιωσιμότητας. 

Περιεχόμενα

Ματίνα Μπακρατσά

Write your awesome label here.
Ματίνα Μπακρατσά (Ματίνι, Ματινιώ, Ματινούθρι, Ματινάρι κ.α. για τους φίλους ☺ )
Η μικρή Ματίνα γεννήθηκε μεν στην Αθήνα, μεγάλωσε δε στην Θεσσαλονίκη, εξού και όλα τα κίτρινα τυριά είναι γι΄αυτήν κασέρι!  Η -λίγο μεγαλύτερη πια- Ματίνα αποφάσισε ότι ήθελε να κρατήσει για πάντα κάτι από την παιδική της ηλικία κι έτσι έγινε Νηπιαγωγός και κατ΄ επέκταση… κα Ματίνα!
Τα μάγια της Φύσης την οδήγησαν να πάει στην καταπράσινη και μυστηριακή Σκωτία όπου εξερεύνησε ακόμη περισσότερο τα βουνά, τα ποτάμια, τα δέντρα, τα λουλούδια και τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα πλασματάκια που ζουν σε αυτά.
Τα «Γιατί» μέσα σε όοοοοοολα αυτά είναι τόοοοοσα πολλά κι έτσι αποφάσισε να έρθει στη παρέα του The Why Community για να συνεχίσει να τα διερευνά … μα μ' εσάς φυσικά παιδιά!Don't hesitate

Γίνε μέλος στο Why Community εδώ για να πάρεις μέρος σε αυτήν τη δραστηριότητα!