Γίνε Ντετέκτιβ Πουλιών στη γειτονιά σου!

Γίνε ντετέκτιβ πουλιών στη γειτονιά σου!

Course features
 • Τύπος δραστηριότητας: Video On Demand
 • Χρόνος απασχόλησης:
  45 λεπτά
 • Αριθμός δραστηριοτήτων:
  10 διαφορετικά  video και παιχνίδια πάνω στη συγκεκριμένη θεματολογία
 • Διαθέσιμο: 
 Για παιδιά 6-10 ετών 
Περιγραφή
Ο Σύλλογος Πτηνοπαρατηρητών Ελλάδος έχει ένα πρόβλημα και ζητάει τη βοήθειά σου! 

Χρειάζεται νέους Ντετέκτιβ Πουλιών για να καταγράψουν τα φτερωτά πλάσματα που ζουν στις πόλεις. 

Μπορείς να τους βοηθήσεις;;;

🪶Το φοβερό είναι ότι αυτά τα πουλιά βρίσκονται πολύ κοντά σου, στη γειτονιά σου, στην αυλή του σχολείου σου, στο πάρκο, στο δέντρο έξω από το σπίτι σου!

👀 Είσαι έτοιμος να γίνεις Ντετέκτιβ Πουλιών;
Drag to resize
Πτυχίο  Ντεντεκτιβ πουλιων
🕵️‍♂️ Αρχικά θα πρέπει να εκπαιδευτείς ως Ντεντέκτιβ Πουλιών.

Μόλις περάσεις με επιτυχία τις δοκιμασίες της εκπαίδευσής σου, θα πάρεις και το επίσημο πτυχίο "Ντετέκτιβ Πουλιών"!
Empty space, drag to resize
Share this with friends

Ματίνα Μπακρατσά

Write your awesome label here.
Ματίνα Μπακρατσά (Ματίνι, Ματινιώ, Ματινούθρι, Ματινάρι κ.α. για τους φίλους ☺ )
Η μικρή Ματίνα γεννήθηκε μεν στην Αθήνα, μεγάλωσε δε στην Θεσσαλονίκη, εξού και όλα τα κίτρινα τυριά είναι γι΄αυτήν κασέρι!  Η -λίγο μεγαλύτερη πια- Ματίνα αποφάσισε ότι ήθελε να κρατήσει για πάντα κάτι από την παιδική της ηλικία κι έτσι έγινε Νηπιαγωγός και κατ΄ επέκταση… κα Ματίνα!
Τα μάγια της Φύσης την οδήγησαν να πάει στην καταπράσινη και μυστηριακή Σκωτία όπου εξερεύνησε ακόμη περισσότερο τα βουνά, τα ποτάμια, τα δέντρα, τα λουλούδια και τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα πλασματάκια που ζουν σε αυτά.
Τα «Γιατί» μέσα σε όοοοοοολα αυτά είναι τόοοοοσα πολλά κι έτσι αποφάσισε να έρθει στη παρέα του The Why Community για να συνεχίσει να τα διερευνά … μα μ' εσάς φυσικά παιδιά!

1online δραστηριότητα

Τη μαγνητοσκοπημένη αυτή δραστηριότητα θα  συντονίσει η Ματίνα Μπακρατσά, εκπαιδευτικός και ειδικευμένη σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα εμπνευστούν, θα μάθουν και θα ευαισθητοποιηθούν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και quiz για να παρακινηθούν να βγουν έξω για πτηνοπαρατήρηση!

Τί επιπλέον περιλαμβάνεται

 • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να να δεις το σκεπτικό τους
 • Πολλά παιχνίδια, συζητήσεις, ερωτήσεις
 • Επιπλέον πηγές σχετικές με το θέμα 

Συμμετοχή και έμπνευση

Στο κέντρο της δραστηριότητας βρίσκεται η συμμετοχή των παιδιών. Ζητάμε από τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά, να προβληματιστούν, να δημιουργήσουν. Να πάρουν έμπνευση για να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν τον σύγχρονο πολίτη και να αναζητήσουν τις δικές τους δυνατότητες

Σε ποιούς απευθύνεται

Σε παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Παιδιά που προβληματίζονται και θέλουν να μάθουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, η κοινωνία και ο κόσμος γύρω τους. 
Ηλικία παιδιών: 6-10 ετών
μάθε τι χρειάζεσαι για να γίνεις ντεντέκτιβ πουλιών και ξεκίνησε την πτηνοπαρατήρηση!

Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από αυτή τη δραστηριότητα

Τα παιδιά καλούνται να γίνουν Ντετέκτιβ Πουλιών και να παρατηρήσουν αυτά τα μικρά φτερωτά πλάσματα που έχουν αυξηθεί κατά πολύ πλέον στις πόλεις και συμβιώνουν μαζί μας. Καλούνται να παρατηρήσουν και να αφουγκραστούν το περιβάλλον γύρω τους, τη γειτονιά τους και τη φύση που τα περιβάλλει μέσα στο αστικό τοπίο!

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον φυσικό κόσμο γύρω τους, αναπτύσσουν δεξιότητες παρατήρησης και καταγραφής και αποκτούν σεβασμό και εκτίμηση απέναντι στα πουλιά και τη φύση που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στην πόλη. Εξασκούν τις αισθήσεις τους, την όραση και την ακοή, και μέσα από την παρατήρηση ανακαλύπτουν πως γύρω τους υπάρχουν πλάσματα, που αν και με την πρώτη ματιά δεν είναι εμφανή, με λίγη προσπάθεια τους αποκαλύπτονται!
Τα παιδιά ως "πτηνοπαρατηρητές" αποκτούν θαυμασμό και ενδιαφέρον για τα πουλιά και ευαισθητοποιούνται ώστε να γίνουν φορείς θετικής αλλαγής και να έχουν τις δεξιότητες να ενεργήσουν για την προστασία τους. Αντιλαμβάνονται ότι ακόμα και σε ένα αστικό περιβάλλον δεν είμαστε μόνοι αλλά συμβιώνουμε με άλλα πλάσματα της φύσης και διαμορφώνονται έτσι σε περιβαλλοντικά ενήμερους και ευαίσθητους πολίτες, έτοιμοι για τεκμηριωμένη και υπεύθυνη δράση. Πόσο ελπιδοφόρο είναι αυτό! Πάμε για πτηνοπαρατήρηση;!

Δεξιότητες Ζωής

Κριτική Σκέψη
Αυτεπίγνωση
Δημιουργική Σκέψη 
Επίλυση Προβλημάτων

ΣυναντήσειςDon't hesitate

Γίνε μέλος στο Why Community εδώ για να πάρεις μέρος σε αυτήν τη δραστηριότητα!