Ηλίασ καραντωνιου
👩🏽‍🎓 Ηλικία: παιδιά 6-8 ετών
Ημερομηνία: Κυριακή 20 Μαρτίου 2021, 17.00 μμ

Και όμως γυρίζει!

🚲Τι κάνει ένα ποδήλατο να πάει μπροστά;
🚗Πως ο κινητήρας κάνει τις ρόδες του αυτοκινήτου να γυρνάνε;
Ποιες άλλες εφαρμογές υπάρχουν και που χρησιμεύουν;
Πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει η μετάδοση της κίνησης; Μπορώ ας πούμε να χρησιμοποιήσω μόνο μέταλλο η υπάρχουν και άλλα υλικά;
🤔Πως ήταν παλιότερα και πως φανταζόμαστε αυτήν την εφαρμογή στο μέλλον;
Θα προσπαθήσουμε  να προσεγγίσουμε θεωρητικά απλές εφαρμογές που συναντάμε την μετάδοση κίνησης και πως γίνεται αυτό!

Με περισσότερα από 15 διαφορετικά Live sessions τον μήνα από τους Firestarters μας, επιπλέον υλικό, αποστολές, παιχνίδια και quiz video για έμπνευση και προβληματισμό, διάλεξε τη συνδρομή που σου ταιριάζει για να έχεις απεριόριστη και οικονομικότερη πρόσβαση στις δραστηριότητες και το περιεχόμενο του The Why Community!

LabyrinthOfSenses

Τι κάνει ένα ποδήλατο να πάει μπροστά; Πως ο κινητήρας κάνει τις ρόδες του αυτοκινήτου να γυρνάνε; Ποιες άλλες εφαρμογές υπάρχουν και που χρησιμεύουν;

Ηλίας Καραντωνίου

Έχω γεννηθεί στις 11 Ιουλίου 1981. Οι πρώτες σπουδές ήταν πάνω στην Διοίκηση Επιχειρήσεων αλλά δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με αυτό. Αυτό που αγαπούσα πάντα ήταν να φτιάχνω όμορφους χώρους και ιδιαίτερα αντικείμενα. Έτσι σπούδασα διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Έκτος των επαγγελματικών χώρων που αναλαμβάνω την μελέτη και ανακαίνιση τους, έχω κάνει την παρουσίαση της εκπομπής στο κανάλι του Σκάι. ‘’Μαστορέματα’’. Το 2017 έως 2019 ήμουν ambassador της εταιρίας ηλεκτρικών εργαλείων BOSCH και πραγματοποιώ σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ψυχικού και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, σεμινάρια πάνω στο DIY (DO IT YOURSELF).  Κάνω επίσης με μεγάλη χαρά μαθήματα «μαστορικής» από το 2014 έως σήμερα στο σχολείο του  Dorothy Snot που μέσα από το μάθημα, τα παιδιά παίρνουν γνώσεις αριθμητικής, γεωμετρίας και  φυσικής μέσα από την διαδικασία των κατασκευών. Από το 2020 έως σήμερα επίσης πραγματοποιώ μαθήματα Μαστορικής στο International School Of Piraeus (ISP), όπου τα παιδία της πέμπτης και έκτης δημοτικού κατανοούν την φυσική μέσα από κατασκευές που φτιάχνουν με την καθοδήγησή μου.

Why Explore

Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από αυτή την συνάντηση

Την συνάντηση αυτή καθοδηγεί ο Ηλίας Καραντωνίου που με το δικό τους ευφάνταστο τρόπο θα κάνει τα παιδιά να εμπνευστούν από τις βασικες αρχές της μηχανικής.

Τα παιδιά μέσα από κουίζ, ερωτήσεις, παιχνίδια και συζήτηση

 Θα εξετάσουν τι μπορεί να επηρεάσει την κίνηση, πως ξεκινάει και πως σταματάει;
 Θα κατανοήσουν τι κάνει μία τροχαλία να κινείται ή να μην κινείται
 Θα συζητήσουν για τα αντικείμενα γύρω μας που χρησιμοποιούν τις ίδιες αρχές στην κίνησή τους
 Θα εμπνευστούν να πάρουν μετά την συνάντηση κατσαβίδια και σφυριά να αρχίσουν τις κατασκευές (με οδηγίες για να ακολουθήσουν στον δικό τους χρόνο και με τον μεγάλο τους βοηθό!)

1 Live streaming Συνάντήση

Τη συνάντηση αυτή θα καθοδηγήσει το  αρχιγεωγραφοπουλο. Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα μάθουν μέσα από βιωματικά παιχνίδια, quiz, και συζήτηση για τον τρόπο που λειτουγρεί ο κόσμος, η κίνηση και η φύση. 

Τι επιπλέον περιλαμβάνεται

  • Πρόσβαση στο community για να συζητήσεις με τα άλλα μέλη μας και να να δεις το σκεπτικό τους
  • Πολλά παιχνίδια, συζητήσεις, ερωτήσεις
  • Επιπλέον πηγές σχετικές με το θέμα 

Συμμετοχή και Συνδημιουργία

Στο κέντρο της δραστηριότητας βρίσκεται η συμμετοχή των παιδιών και η συνδημιουργία. Δημιουργούμε μια κοινότητα που τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα και συμμετέχουν ενεργά.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν για τον κόσμο, τους ανθρώπους, την κοινωνία. Προβληματίζονται και θέλουν να μαθούν πως λειτουργουν τα πράγματα και τον κόσμο γύρω τους. 
Ηλικία παιδιών:6-8 ετών

Δεξιότητες Ζωής

Κριτική Σκέψη
Αυτεπίγνωση
Δημιουργική Σκέψη 
Επίλυση ΠροβλημάτωνDon't hesitate

Γίνε μέλος στο Why Community εδώ για να πάρεις μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα!