Η Δέλτα Πάει Σχολείο!

Δύο νέες εκπαιδευτικές διαδραστικές δραστηριότητες θα λάβουν χώρα σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς! Μπες εδώ για να αποκτήσεις πρόσβαση στο υλικό  υλικό για τη δράση που θα υλοποιήσεις στο σχολείο και να ξεκινήσεις την περιπέτεια!
Write your awesome label here.

Η Δέλτα Πάει Σχολείο!

Food Warriors - Υπερασπιστές Τροφίμων

Τα παιδιά γνωρίζουν το Τέρας της Τροφοσπατάλης και καλούνται να αναλάβουν διάφορους ρόλους για να τον αντιμετωπίσουν. Γίνονται ντετέκτιβ για να εξιχνιάσουν το μυστήριο πίσω από το Τέρας και τι είναι αυτό που το τροφοδοτεί και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. 

Food Warriors - Η Ενέργεια Έπιασε Πάτο!

Ένα μήνυμα έχει φτάσει στην τάξη για τα παιδιά! Η Ματίνα από το αρχηγείο των Food Warriors χρειάζεται βοήθεια! Η ενέργεια έπιασε πιάτο... εεε πάτο! Οι Υπερασπιστές... δεν μπορούν να πάρουν τα  πόδια τους! Δεν έχουν καθόλου ενέργεια, πεινάνε συνέχεια και είναι λιγάκι... γκρινιαρούληδες... Γιατί όμως; Μυστήριο... 

Είσαι εκπαιδευτικός;

Empty space, drag to resize
Γεια σου!

Για να είσαι εδώ, είσαι ένας εκπαιδευτικός με τη ματιά στραμμένη στην πρωτοτυπία και στη δημιουργικότητα! Σου έχουμε λοιπόν δύο δραστηριότητες ειδικά διαμορφωμένες για την σχολική τάξη! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.
Οι δραστηριότητες με τίτλο “Η ενέργεια έπιασε… πάτο” και “Food Warriors - Υπερασπιστές Τροφίμων” διερευνούν με τον πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τρόπο το θέμα της Ισορροπημένης Διατροφής και αυτό της Σπατάλης Τροφίμων αντίστοιχα (θεματικές ενότητες “Ζω Καλύτερα  - Ευ Ζην” στον τομέα Υγεία: Διατροφή και Αυτομέριμνα και “Φροντίζω το περιβάλλον” στον τομέα Οικολογία). 

Το πρόγραμμα προωθεί το μοντέλο της μικτής μάθησης και της ανεστραμμένης τάξης καθώς οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν και να εμπλουτίσουν την μάθησή τους και στο σπίτι μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα του The Why Community όπου έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστικά βίντεο και να εμβαθύνουνστο θέμα στον δικό τους ρυθμό. 
Κι επειδή ως εκπαιδευτικός αναγνωρίζεις πλήρως τη σημασία των δεξιοτήτων που πρέπει να καλλιεργήσουν οι μικροί σου μαθητές, σε έχουμε κι εδώ καλυμμένο!

Το πρόγραμμά μας είναι ειδικά σχεδιασμένο σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τις αρχές του νέου Προγράμματος Σπουδών (2023) και έχει στον πυρήνα του τις δεξιότητες του 21ου αιώνα: δεξιότητες μάθησης, ζωής, τεχνολογίας και δεξιότητες του νου. 

Ενθουσιασμένος;! Δες εδώ πώς θα ξεκινήσεις την περιπέτεια!